Legea “Wellness”

Organizația de Tineret a Partidului Mișcarea Populară a inițiat o propunere legislativă privind reducerea TVA la 9% pentru serviciile de fitness, recuperare și sport ca urmare a unor statistici alarmante atât în privinţa obezităţii, cât şi a numărului de săli de fitness pe cap de locuitor în România. Proiectul a fost depus la Camera Deputaților de către deputații Partidului Mișcarea Populară, Valeriu Steriu si Eugen Tomac, care susțin în unanimitate această inițiativă a tineretului popular.

 

Reducerea poverilor fiscale pentru furnizorii de servicii sportive şi de fitness încurajează redirecționarea diferenței în alte acțiuni: reducerea costului abonamentelor la sală, investiții noi în infrastructura de specialitate, îmbunătățirea calității serviciilor și nu numai. Astfel, dacă acum o cincime din preț este reprezentată de cota care revine statului, reducerea TVA-ului la 9% (o reducere de 55% a cotei practic) poate reprezenta un stimul pentru ca noi categorii de cetăţeni să ducă un stil de viată mai activ şi mai sănătos, la nivelul întregii țări nu numai în marile centre urbane, cum este situația în prezent.

 

“Ne dorim sprijinirea dezvoltării unei infrastructuri adecvate la nivel național în care să fie oferite aceste servicii. Dacă în București şi în marile centre urbane am putea spune că, probabil, există suficiente cluburi de sport, la nivel național situația s-ar putea să nu fie la fel de frumoasă, iar un tânăr care locuiește în oraşe mai mici sau în mediul rural trebuie să aibă aceste opțiuni; în condițiile unui posibil număr mai mic de clienți și a unei puteri de cumpărare mai reduse față de Capitală, inclusiv TVA-ul pentru aceste servicii este un factor serios de luat în seamnă atât pentru antreprenori și investitori, cât și pentru beneficiarii serviciilor.”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege depus la Camera Deputaților și inițiat de tinerii populari.

Launch Project You already liked this!

Details

  • Categories: Illustration